preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

 

 

Eko-projektni dan "Zaštita voda"

 

TURIZAM OČIMA MLADIH

 

_________________

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK 2"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 DAN DAROVITIH

_________________________

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

 

Tradicijske igračke I.

Tradicijske igračke II.

Tradicijske igračke III.

 

 

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

__________________________________

____________________________

 

ne bacajte plastične čepove.....

_____________________________

 

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 230889
Ovaj mjesec: 2403
Ovaj tjedan: 1290
Danas: 44
JELOVNIK

STUDENI

POPIS UDŽBENIKA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

 

 

 

PRODUŽENI BORAVAK

__________________

 

Dobrodošli u školsku knjižnicu

Hum na Sutli
DRUGI RAZRED 2019./ 2020.
U sklopu Erasmusovog +KA2 projekta Zaboravljene igre- nezaboravno igranje, 24.9. smo obilježili Slovački dan, obzirom da učenici naše škole putuju u Slovačku.
Uočili smo sličnosti i razlike državnih zastava, istražili položaj i oblik Slovačke, pogledali animirani film A je to...
 
 
 
 
 

 

 

 

I ove smo godine s radošću dočekali jesen. Integriranim danom obilježili smo prvi dan jeseni, uredili jesenski kutak i počastili se slasnim jesenskim plodovima...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRVI RAZRED 2018./ 2019.
11.12. u sklopu projektnog dana, u školi smo naučili nekoliko igara koje su nekada igrali naši roditelji, djedovi i bake. Zaključili smo da je bilo baš zabavno družiti se i igrati na takav način i odlučili, da ćemo takve  igre i dalje igrati i njegovati...
Evo kako je bilo...
 

 

 

 


 
 
 
 

Danas smo u prvom razredu kroz integrirani dan obilježili nadolazeći prvi dan jeseni  pjesmom, slikanjem, jezičnim izražavanjem, uređivanjem jesenskoga kutka gdje smo se na kraju i počastili jesenskim plodovima... Bilo je lijepo i poučno. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Danas je u PŠ Druškovec u školske klupe po prvi puta sjelo sedmero prvašića. 
Uz podršku roditelja prvi dan je protekao u veselju i nadam se da će ostati u lijepom sjećanju.
Prvašićima, kao i njihovim roditeljima želim u radu puno uspjeha i veselja, kao i dobre suradnje.
 
galerija slika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ČETVRTI RAZRED 2017./ 2018.

 

 

 
 
 
 
Obilježili smo 100.dan škole. 
 
Saznali sto zanimljivosti o ljudskome tijelu, riješili sto zadataka iz matematike, ispisali sto riječi...  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
_____________________________________
 
U našem razredu na dan maškara pojavila su se neka sasvim nepoznata lica...
 
 
GALERIJA SLIKA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na satu likovne kulture oblikovali smo žicom naočale. Evo kako je bilo...
galerija slika
 
 
 
 
17.11. u našoj školi proveden je eko projektni dan na temu zaštita voda.
Učenici 4.razreda bavili su se pitanjima kolika je potrošnja vode za pojedine aktivnosti, na koje je načine  moguće štedjeti vodu, kako zagađenje vode utječe na živi svijet te kako možemo pročistiti vodu. 
Svi su se rado uključivali u aktivnosti koje smo na kraju procjenili kao zanimljive, zabavne i svakako poučne...​
 
galerija slika
 
 

 

 

Četvrtašima je boravak u školi u prirodi (Pula) ​​bio vrlo zanimljiv, zabavan i poučan. 

 

 

 

IZVJEŠĆE O ŠKOLI U PRIRODI

GALERIJA SLIKA

Od 27. do 29. rujna 2017. godine bili smo u školi u prirodi. Prvi dan smo posjetili akvarij u Karlovcu. Vidjeli smo mnogo vrsta slatkovodnih riba. Onda smo krenuli prema Roču gdje smo vidjeli prvu tiskaru. Uz cestu od Roča do Huma vidjeli smo Aleju glagoljaša. Tu su postavljeni spomenici na glagoljici i to 10 kamenih ,a 11. je bakreni koji predstavlja vrata Huma. Prošli smo kroz Hum najmanji grad na svijetu. Zatim smo razgledali Motovun. Navečer smo došli u hotel u Puli i tamo smo se smjestili. Drugi dan ujutro krenuli smo u Fažanu na brod za Brijune. Vidjeli smo : golf teren, brojne životinje, puno drveća i brojne ribe. Posjetili smo izložbu Tito na Brionima. Jedine životinje iz Titovog života su kakadu Koki i slonica. Nakon Brijuna vratili smo se u hotel na ručak. Poslije ručka otišli smo u Pulu gdje smo posjetili Pulsku arenu. Ušli smo u nju i razgledali podrume i unutrašnjost. Posljednji dan nakon doručka posjetili smo Akvarij Pula, a onda smo obišli staru gradsku jezgru (Zlatna vrata i Augustov hram). Nakon ručka krenuli smo kući. Na putu smo posjetili Svetište Majke Božje Trsatske i Burger King u Karlovcu gdje smo jeli. Kući smo se vratili iza 22 h. 

                                             Fran Petanjko, 4.r.PŠD

 

 

ŠKOLA U PRIRODI

 

U srijedu smo iz Huma na Sutli u 7 h krenuli  prema Istri. Prvo što smo posjetili bio je akvarij u Karlovcu koji se nalazi na rijeci Korani. Akvarij ima sto pedeset vrsta riba i dvadeset pet akvarija. Sljedeće smo posjetili mjesto Roč. Vidjeli smo zgradu u kojoj se nalazi prvi tiskarski stroj na glagoljici. Izumio ga je Johanes Gutemberg. Slikali smo se kraj kipa Čirila i Metoda. Zatim smo vidjeli aleju glagoljaša. Alea glagoljaša ima jedanaest spomenika. Deset ih je kamenih, a jedan je bakreni.  Bakreni spomenik nalazi se na ulaznim vratima gradića Huma.Grad Hum poznat je po proizvodnji rakije od imele. Grad Hum ima samo dvadeset osam stanovnika. Onda smo krenuli u Motovon. Motovun je poznat po tartufima i po filmskom festivalu koji se održava svako ljeto. Kad smo razgledali Motovun krenuli smo u hotel na večeru. Prije večere smo se okupali. Poslije večere smo imali animatora. Kad smo se probudili autobusom smo krenuli do Fažane. U Fažani smo se ukrcali na brod za N.P. Brijuni. Tamo smo vidjeli safari i bili smo u puno muzeja. Poslije ručka posjetili smo Pulsku arenu. Amfiteatar znači dvostruko kazalište, a arena znači pijesak. U njoj smo vidjeli  kinesku predstavu. Treći dan opet smo u Puli. Pogledali smo akvarij morskih riba. U tom akvariju pomažu još i ozljeđenim kornjačama. Vidjeli smo i zlatna vrata i Augustov hram kod kojega smo se slikali. Na povratku kući stali smo na Trsatu u svetištu Majke Božje Trsatske. Kući smo stigli oko jedanaest sati navečer.

 

Lorena Jančin, 4.r.PŠD

 

 

Izvještaj o obavljenom zadatku

Škola u prirodi

U sedam ujutro krenuli smo s autobusom prema Puli. Stali smo u Karlovcu. Tamo smo vidjeli razne vrste slatkovodnih riba. Saznali smo da u akvariju ima sto pedeset vrsta slatkovodnih riba i da ima dvadeset pet akvarija. Nakon toga posjetili smo grad Roč gdje je postojala prva tiskara na glagoljici. Naučili smo da je Johannes Gutenberg napravio prvi tiskarski stroj. Vozili smo se kroz aleu glagoljaša. Naučili da je tamo jedanaest spomenika u čast glagoljice. Od tih spomenika deset ih je kamenih, a jedan bakreni. Taj bakreni spomenik nalazi se na vratima grada Huma u kojem živi samo dvadeset osam stanovnika te je zato najmanji grad na svijetu. On je poznat po proizvodnji rakije od imele. Posjetili smo i Motovun koji je poznat po tartufima i svake godine se na trgu održava filmski festival. Navečer smo stigli u Pulu i otišli na večeru. Ujutro,nakon doručka smo se autobusom odvezli do Fažane. Ukrcali smo se na brod i otišli na Brijune. Ime Brijuni dolazi od stare latinske riječi Brioni. Brijuni su skupina otoka kojih ima četrnaest. Tamo smo se vozili kroz safari park i vidjeli mnogo životinja. Kada smo se vratili otišli smo na ručak. Nakon ručka otišli smo vidjeti Pulsku arenu koja potječe još iz rimskog doba. Sutradan posjetili smo staru gradsku jezgru. Otišli smo u morski akvarij i tamo smo vidjeli mnogo morskih riba. Vidjeli smo kako se liječe morske kornjače. Otišli smo na glavni gradski trg i vidjeli zlatna vrata i Augustov hram. Kada smo odlazili kući posjetili smo marijansko svetište na Trsatu.

 

Ema Završki, 4.r.PŠD

 

 

22. 9. pozdravili smo nadolazeću jesen... U jesenskom kutku našlo se jabuka, slasnog grožđa... 

GALERIJA SLIKA

 

Jesen u mom zavičaju

 

   Stigla je  jesen. Gospođa jesen sa svojim čarobnim kistom obojila je lišće svih stabala u tople i šarene boje. U zraku se osjeti miris zrelih jesenskih plodova.

   Dok šetam šumom  ispod lišća proviruju male gljivice, a sa stabala kestena padaju kesteni. Ptice selice su se prestrašile gospođe jeseni te su počele pakirati svoje koferiće i krenule na jug. Male skakutave vjeverice spremale su orašaste plodove u osvoje smočnice. Medvjedi, žabe, ježevi, zmije i jazavci spremali su se za zimski san. Gospođa jesen dala je hrpu posla ljudima da se spreme za zimu. Grabili su lišće, spremali  drva za ogrjev , a iz nekih se dimnjaka već osjeća toplina doma.

     Ja volim jesen jer je sva šarena i zato jer u jesen slavim rođendan!    

                                           Ema Završki, 4.r.PŠD

 

 

JESEN U MOM ZAVIČAJU

    Gospođa Jesen stigla je u moj kraj. Odjevena u šareno lišće s bijelom vjetrovitom kosom i parfemom mirisnog voća.

     Obojila je šume svojim čarobnim kistom. Lastavice su se uplašile gospođe Jesen, spakirale kufere i otišle na jug. Također je posipala prah pa su narasle gljive koje su razveselile ljude. Nije ni zaboravila zaposliti ljude. Bere se grožđe, trga se kukuruz, grabi lišće, beru plodovi… Očito je gospođu Jesen nešto rastužilo pa je danima plakala bez prestanka. Nastale su brojne poplave, izlili su se potoci i poplavile livade. Zbog njezine tuge snizile su se temperature. Ljudi su se trebali jače oblačiti. Sunce je uspjelo smiriti gospođu Jesen i nastala je duga.

     Ljudi su se sretno vratili svojim poslovima i gospođi Jesen to se svidjelo. Proširila se na cijeli krajolik i sve još više obojila svojim šarenim bojama.

                                                                      Fran Petanjko, 4.r.PŠD

 

 

Jesen u mom zavičaju

  U moj zavičaj stigla je gospođa Jesen. Odjevena u kaput od lišća i kosom od vjetra.

  Svojim čarobnim kistom drveće i cvijeće obojila je u šarene jesenske boje. Prošetala je šumom i posadila gljive. Ljudi rade a Jesen ih  jakim dahom tjera da se toplije obuku. Djeca se igraju u lišću i uživaju u jesenskim bojama.

Sunce grije sve manje i sprema se na spavanje. Svaki dan spremila je novu jesensku prognozu.

    Djeca vole kišu zbog lokva na cesti, a ja volim jesen zbog finog grožđa i kestenja.

 

Lana Lazar Antonić

 

 

Jesen u mom zavičaju

 

        Na velike prostrane livade i plodne njive došetala je gospođa jesen.

 Gospođa jesen svojim čarobnim kistom dotakla je svako stablo u zavičaju. Svojim hladnim dahom potjerala je ptice selice da spakiraju svoje kofere i da odu na jug. Potjerala je i nas da se toplije obučemo, a ljetne dogodovštine spremimo u ladicu sjećanja. Natjerala je životinje da spreme zadnje zalihe hrane prije oštre zime, a one koje spavaju zimski san da prostru svoje postelje. Ljudi spremaju plodove koje im je jesen darovala. To su: jabuke, kruške, šljive, grožđe, kukuruz i razno povrće i voće. Kad ćemo biti u hladnim zimskim danima sjetit ćemo se plodova koje nam je gospođa jesen darovala.

Ja volim jesen jer se mogu igrati sa šuškavim lišćem. A najviše ju volim zbog početka škole.

 

                             Lorena Jančin, 4.r.PŠD

 

 

 

 

 

8.9. obilježili smo Međunarodni dan pismenosti.

 

 

preskoči na navigaciju