I ove smo se godine rado uključili u Tjedan školskog doručka. Rješavali su se razni izazovi, istraživali smo, ali i spoznali da jedemo premalo vrsta povrća i voća. Posebnu smo pažnju pridali povrću kojeg uistinu jedemo premalo. Zaključili smo da se u našoj školskoj kuhinji uistinu zdravo hranimo, ali i da mnoge prehrambene navike trebamo promijeniti. Posebno nam je bilo izazovno kušati jela i hranu koju inače nismo ni probali, ali smo se, ovaj put, odvažili i sada će ona postati dio našeg mjesečnog jelovnika.
Zaključili smo da se cvjetača može, kao i mrkva, grickati svježa te da je vrlo hrskava i ukusna.
Posebno nam je bio ukusan pečeni batat i to onaj narančasti. Pitu od jabuka, koju jako volimo, učinili smo zdravijom koristeći pirovo brašno, koje nam je također, novost. U krem juhu je išlo puno povrća, ali najviše tikve pa smo po njoj nazvali i našu juhu.
Obećali smo sami sebi da ćemo svakodnevno jesti više voća i povrća te brinuti o kvaliteti hrane koju jedemo.