preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

 

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK 2"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

 

Tradicijske igračke I.

Tradicijske igračke II.

Tradicijske igračke III.

 

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

____________________________

 

 

___________________

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 278800
Ovaj mjesec: 3021
Ovaj tjedan: 668
Danas: 40
POPIS UDŽBENIKA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

JELOVNIK

 

 

 

2013./ 2014.

I ove godine izlazi časopis Jorgovan. Likovna grupa uređuje svoj dio.

POGLEDAJTE!

_____________________________________________________

Natjecanje učeničke zadruge glažuta keramička sekcija

_____________________________________________________

U   sklopu   predmeta    likovne kulture    i  likovne  skupine    kao   aktivnosti, u   susret svakodnevnoj  kreativnosti,  mi  mali i veliki učenici naše Osnovne škole - inspiracija  školskog prostora i  življenja,  obogaćujemo  svakodnevno  i  ostavljamo  trag  dokumenta  vremena,  i  pomoću  likovnog jezika , vizualne umjetnosti  i  dizajna. 

Uvijek  spremni  na  rad i suradnju,  prihvaćanjem  velikih izazova pomoću  rada u nastavi  i  likovne skupine, likovnih natječaja koji u nama stvaraju  veliko istraživanje vlastitih kreativnih sposobnosti  i stečenih znanja, s velikom  predanošću izvršavamo zadane ciljeve,  a rezultate priželjkujemo  s velikim  išćekivanjem  puni  radosti.

 

Natječajem  Volim Hrvatsku osvojili smo 3. mjesto na  Županijskom natjecanju, učenice likovne skupine:  Ivana Auguštin, Lucija Brežnjak, Lana Jurak i Tihana Lipnjak - na koje smo vrlo ponosni ,koje svojom izrazitom razvijenom osjećajnošću za likovnost i nadarenom kreativnošću, redovitim radom i brigom za svojom kvalitetom rada i rada škole, poštovanja predmeta i učitelja, pokazuju vrlo zrelo promišljanje jedne dječje osobnosti.

 Za osvojeno 3. mjesto , osvojili  smo puno kuna, za koje ćemo kupiti projektor koji nam je od velike važnosti u nastavi likovne kulture i likovne skupine,a da još više olakšamo spoznavanje likovnog  jezika vizualnim poticajima.

Isto tako od velike važnosti  mi učenici  Međunarodne Eko škole iz našeg malog   mjesta  Huma na Sutli- sudjelovali smo na velikom Međunarodnom likovnom natječaju naših učenica 5.razreda,  likovne skupine; Ivane Auguštin, Lucije Brežnjak,Lucije Javorić,  Lane Jurak i Tihane Lipnjak; pod nazivom  –  always green, always blue  -16th International  childrens and youths art competition – u gradu Torunu u Poljskoj,  , a rezultate  išćekujemo  na  jesen, gdje će naš likovni rad  zauzeti  trajno  mjesto u njihovoj Galeriji  grada Tourna,  popraćen  velikim  međunarodnim katalogom zemalja iz cijeloga svijeta.  Rad se sastoji od  kombinirane  likovne tehnike,  olovke, tuša u boji i  poliptiha (rad iz više dijelova ) u grafici linoreza i  karton tiska .

 Za Međunarodno sudjelovanje na likovnim natječajima kao i likovnim kolonijama u Sloveniji-uvijek smo spremni za nove izazove i poduhvate: Ove godine sudjelovali smo na dvije Međunarodne likovne kolonije u Bistrici ob sotli , nama već poznatoj i godinama osvajanoj sa  prvim mjestima, čak 3, u 10.godina sudjelovanja, kao prestavnika škole i naše Hrvatske; učenice 6.i 8.razreda, koje su sudjelovale na likovnoj koloniji jesu: Donna Angelina Podhraški(8.razred), Lorena Papeš (6.razred)i Leonida Tkalec Oberški(6.razred).Ove godine po prvi puta sudjelovli smo na likovnoj koloniji u Bizeljskom, također u Sloveniji sa učenicama 8.7.i 6.razreda: Daria Turner(8.razred), Sara Lugarić(7.razred) i Sara Javorić (6.razred). Naše učenice pokazale su vrlo kreativan i maštovit pristup likovnom jeziku, ponosni smo što imamo takove učenike u našoj školi koji u potpunosti prikazuju školu u svoj njezinoj kvaliteti i predanosti.

I  ove školske godine  sudjelovali  smo na   Županijskom  natjecanju     LIK - 2011. Likovni  Elementi cjelokupnog natjecanja  bili su zadani svim učenicima od 1. do 8. razreda Osnovne škole na temu/poticaj   Boje moga grada

Učenici naše škole sudjelovali su sa 30 likovnih radova na Županijskom natjecanju – dvije učenice(5.i 7. razreda), sestre Laura i Monika Bračun bile su predstavnice naše škole i Županije za izbor na Državno natjecanje; vrlo smo ponosni na njih, na njihovu  kreativnost i predanost! 

Podobro smo se svi naradili i namučili sa  neobičnom  nama  zahtjevnom likovnom  kombiniranom tehnikom, što to i dokazuje naše predvorje  u školi,  koje odaje vrlo kreativan vizualni izričaj, estetsku vrijednost i nedostižnu likovnu vizualnu komponentu popračenu maštom naših učenika, te predanost  radu i brigom za kvalitetu rada: savijanjem, rezanjem i spajanjem žice kao prostornog crteža i metalnih mrežica telikovnimzadacima– zadanim ključnim pojmovima: koje je trebalo oblikovati  u prostorni crtež/ pomoću  Ritmova:  radijacije,  varijacije,  gradacije u motivu gradske geografije: arhitektura, ulica i trgova, interijera, grada/mjesta kao -socijalne tematike, dokolice i slobodno vrijeme, a prostorni crtež bilo je potrebno  koloristički obraditi obojanim plohama od kartona i komplementarnim kontrastom po izboru te naglasiti metaforu, kontrast i izražajnost (ekspresiju).

 Likovnim jezikom  istražili smo, uočili i izrazili crtu u prostoru kombiniranjem žice i obojenog kartona u slobodnoj kompoziciji gdjejebilonaglašenopoticati značaj urbane i arhitektonske baštine u nastavi vizualnih umjetnosti i dizajna, akod učenika razvijati razumijevanje i senzibilizaciju za urbanu  ekologiju  i njezine vrijednosti.

 

Sudjelujemo i u časopisu Jorgovan, ovdje pogledajte naš dio!!!!

 

____________________________________________________

Kratkometražni film

OŠ Viktora Kovačića u Humu na Sutli– Likovna skupina predstavlja Vam kratkometražni film od 10-15 min koji je realiziran za natjecanje  na svjetskoj razini  u  kategoriji osnovnih i srednjih škola kao  predstavnika Hrvatske pod nazivom - CIAK  JUNIOR

Zadovoljstvo nam je svake godine pa i ove podijeliti sa Vama naše uspjehe i radosti u radu  na satu likovne kulture kao i radu likovne skupine .Ove godine smo se odvažili u novim izazovima  i ne otkrivenim područjima snimanje kratkometražnog  filma od 10-15 minuta u kategoriji osnovnih i srednjih škola na svijetskoj razini - pod imenom CIAK - JUNIOR  u  ITALIJI, kao predstavnika Hrvatske.  Natječaj se provodio putem Hrvatske televizije u emisiji KOKICE -  Odvažili smo se na tako velik izazov i zdušno prionili poslu, naša motivacija je bila veća, čak i od našeg saznanja što nas čeka, od pisanja scenarija , određivanju uloga i lokacija, do snimanja  i montaže. Natječaj se odnosio na zadanu temu nasilje i diskriminacija, a buduće da se nasilje, nažalost stalno događa oko nas težili smo da naša priča ima na kraju pozitivan karakter i kako smo u stanju prepoznati ono dobro i težiti ispraviti ono loše. Priča nosi naslov Dajem ti razlog da me primjetiš,  i primjetili su nas,  pozitivnom kritikom –polufinalista - kao jedan od tri najbolja kratkometražna filma u Hrvatskoj od preko 40-deset prijavljenih filmova u kategoriji osnovnih i srednjih škola . Sa tom velikom odgovornošču sa srcem očekujemo krajnji rezultat finalista –predstavnika Hrvatske za CIAK JUNIOR, a to ćemo doznati mi, mali filmaši - ja Sara Javorić, i Lorena Papeš I naši prijatelji glumci filmaši likovne skupine , u četvrtak, a to su: Ivana Halužan, Barabara Miklaužić, Leonida Tkalec Oberški, LucijaFlegar, Nives Požarić, Valentina Staroveški, Ivana Krklec, Ivana Horvat, Valentina Mijošek, Patricija Vrhovski, Kristina Štih, Lucija Belošević, Klaudia Drašković, Monika Miklaužić, Lucija Krklec, Tina Završki i naša učiteljica Dragana Palčić - stoga nam poželite  velike uspjehe i još  puno dobrih ideja i kvalitetnih produkcija filmova u našoj likovnoj skupini.

                               Sara Javorić i  Lorena Papeš, učenice 5.a razreda - OŠ V. KovačićaH/S


 

 

 

preskoči na navigaciju