preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

Eko-projektni dan "Zaštita voda"

TURIZAM OČIMA MLADIH

_________________

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 DAN DAROVITIH

_________________________

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

__________________________________

____________________________

 

ne bacajte plastične čepove.....

_____________________________

 

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 147123
Ovaj mjesec: 3958
Ovaj tjedan: 146
Danas: 146
2017./ 2018.

JELOVNIK

VELJAČA

2016./ 17.

KALENDAR RADA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

Hum na Sutli
ERASMUS +: INOVATIVAN UČITELJ - KREATIVNA ŠKOLA - MOTIVIRAN UČENIK

10.1.2018.

Prezentacija na Učiteljskom vijeću

Leon Jurčić, profesor fizike koji je proveo 10 dana u Danskoj promatrajući njihov obrazovni sustav, posebno u STEM području, prezentirao je članicama i članovima UV naše škole sličnosti i razlike, posebnosti sustava te dojmove o obavljenoj mobilnosti.


ABACUS SOROBAN

9. siječnja 2018. godine razvijajući projekt Inovativan učitelj - kretivna nastava - motiviran učenik, učiteljice razredne nastave Dunja Špoljar i Jadranka Cesarec, učestvovale su na tečaju Abacus soroban - početno zbrajanje i oduzimanje u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono i Hrvatskog Abacus društva. Tečaj u trajanju od četiri sata održao se uOsnovnoj školli Sveta Nedelja. Abacus je uređaj koji se koristi za obavljanje osnovnih aritmetičkih operacija, kao što su zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje.
 
 
 
 

 


 

Diseminacija projekta „Inovativni učitelj – kreativna škola – motivirani učenik”

U sklopu projekta „Inovativni učitelj – kreativna škola – motivirani učenik” koji je financiran iz programa Erasmus +, psihologinja Andrea Rebić je predstavila projekt na županijskom skupu edukatora rehabilitatora 12.12.2017. te na županijskom skupu učitelja engleskog jezika 3.11.2017.

Središnja tema predavanja bila je uloga mindfulnessa u školama, bilo kao oblik osnaživanja učitelja ili kao alat za rad s djecom.

 

 


18.-24. 11. 2017.

Učiteljica matematike, Klara Golubić, usavršava se u Larisi, Grčka na tečaju:

Mathematics and Connections with other science. Examples from Ancient Greece


21. listopada 2017.: PREDSTAVLJANJE PROJEKTA NA GODIŠNJOJ 

SKUPŠTINI HRVATSKIH UČITELJA RAZREDNE NASTAVE "ZVONO"

Skupština je održana u PŠ Lupinjak, u Humu na Sutli. Koordinatorica projekta upoznala je članice skupštine sa programom Erasmus + te ciljevima i zadacima i sadržajem projekta Inovativan učitelj - kreativna škola - motiviran učenik.


21. rujna 2017.: PROJEKT JE JAVNO PREDSTAVLJEN  

U prostorima matične škole Viktora Kovačića održana je u 15 h konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt

"Inovativan učitelj - kreativna škola - motiviran učenik".

O nositelju - našoj školi i preduvjetima za aplikaciju na natječaj za projekt govorila je ravnateljica škole Biserka Špiljak. Nastavila je koordinatorica projekta, Dunja Špoljar, koja je objasnila ciljeve projekta, očekivane rezultate te je predstavila sudionike u projektu, koji su jedan po jedan opisali vlastite uloge u projektu kroz ostvarene ili tek planirane mobilnosti.

Konferenciji je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek koja je s nekoliko riječi pohvalila projekt i ohrabrila sudionike, Paulina Bogović ispred Općine Hum na Sutli, predstavnici Učiteljskog vijeća, predstavnici roditelja i učenici.

Ostale fotografije.

Predstavljanje na stranici KZŽ.

 3. MOBILNOST

•Andrea Rebić
•Firenca, Italija
•Mindfulness for Teachers: A Hands-on Approach (Tema tečaja je uvođenje mindfulnessa u škole. Korištenje tehnika opuštanja u radu s učenicima korisno je za uspješnije učenje te djeluje osnažujuće za nošenje sa stresnim situacijama. Iz tih razloga, često se koristi i kao sredstvo podrške učiteljima za unapređivanje njihovog rada. Mindfulness je skup tehnika kojima uvježbavamo kako uspješno usmjeravati pažnju, što objektivnije percipirati okolinu te izbjegavati vlastite interpretacije na temelju prethodnih iskustva.)
•26. kolovoza do 2. rujna 2017.


2. MOBILNOST

•Leon Jurčić
•Aalborg, Danska
•Job shadowing (Posebno je pratio STEM područje te načine kojima se u danskim školama potiče kreativnost i maštovitost učenika. Sa cijelim učiteljskim vijećem podijelit će iskustva te ćemo ih pokušati implementirati u našu školu već u ovoj školskoj godini.)
•20. kolovoza do 31. kolovoza 2017.


1. MOBILNOST:

•Anita Padovan
•St.Julian's, MALTA
•Spice Up Your Teaching  (Tečaj se bavi temama poput kolaborativnog učenja, korištenja tehnologije u nastavi jezika, ulozi videa i glazbe u učionici, tipovima učenika.)
•13. kolovoza do 19. kolovoza 2017.


PROJEKT INOVATIVAN UČITELJ - KREATIVNA ŠKOLA- - MOTIVIRAN UČENIK

Zadaće ovog projekta su inovativnim promjenama u svakodnevnom nastavnom radu stvoriti u našoj školi okružje kreativne nastave. Glavni cilj je motiviran učenik.  Učitelji naše škole već čitav niz godina podižu svoje kompetencije na višu razinu. Kreativnost potičemo na mnoge načine - školskim projektima, izvannastavnim aktivnostima, identifikacijom i kontinuiranim radom s darovitim učenicima, permanentnim obrazovanjem učitelja itd. Najveći prostor i potrebu za napredovanje u inovativnosti detektirali smo u STEM području. Prepoznali smo program Erasmus +, K1 aktivnost, kao mogućnost daljnjeg unaprjeđenja. Projekt "Inovativan učitelj- kreativna škola - motiviran učenik" provest će se kroz 6 mobilnosti učitelja: 2 iz STEM područja, 1 učiteljice razredne nastave, 1 psihologinje, ravnateljice i 2 učiteljice engleskog jezika. Ulažući već stečeno iskustvo, nastavnici koji su iskazali interes za sudjelovanje u ovom projektu vrlo su pažljivo odabrali škole i obrazovne sustave iz kojih smatraju da se može dobiti najviše, kako u smislu samog metodičkog dijela, tako i vrijednih veza sa svojim kolegama iz drugih zemalja, s ciljem daljnje suradnje i razmjene iskustava u implementaciji i kasnijoj analizi uspjeha samih metodičkih i didaktičkih pristupa. Učitelj fizike će iskoristiti priliku za job shadowing u dvojezičnoj školi u Švedskoj. Kroz praćenje rada svojih kolega, učitelj će upoznati posebnosti švedskog obrazovnog sustava,  načine približavanja predmeta STEM područja učenicima te metodološki i didaktički pristup skandinavskih učitelja poučavanju fizike. Učiteljica matematike će također sudjelovati u job shadowing-u u gdje će se upoznati s drugačijim, inovativnijim načinima predstavljanja pojedinačnih matematičkih pojmova, s naglaskom na slučajeve prvog susreta s takvim pojmovima. Učiteljica engleskog jezika u Irskoj  će se usavršavati gdje će u multikulturnom kontekstu razvijati metodičke, didaktičke i jezične kompetencije. Učiteljica engleskog jezika u predmetnoj nastavi pohađat će tečaj u Portugalu koji se bavi razvijanjem kreativnosti i inovacije u nastavi danas. Učiteljica razredne nastave 5 će dana pohađati tečaj u Italiji s temom Montessori pedagogije. Kreativnost i stvaralaštvo ključni su pojmovi tečaja kojim učiteljica namjerava unaprijediti vlastito poučavanje, te motivirati ostale učiteljice razredne nastave da implementiraju Montessori metode. Psihologinja  će razvijati svoj interes u sklopu teme podučavanja učenja, motivacije za učenje kroz razvoj razredne dinamike te razvoj emocionalnih komepetencija djece. Mobilnost će ostvariti u sklopu dvotjednog tečaja u Italiji. Ravnateljica škole iskoristit će mobilnost u vidu studijskog posjeta Islandu. Budući da je dugoročni plan škole uključiti se u KA2 aktivnost, ravnateljica će postaviti temelje za buduće partnerstva. 
Kratkoročno je najzanimljiviji doprinos upravo kroz upoznavanje s metodičkim alatima koji su specifični za druge obrazovne sustave ili druge pedagogije, a koji se mogu direktno i jednostavno implementirati u nastavi pojedinih predmeta. Dugoročno, inovativni učitelji će unaprijediti razvojni potencijal svoje škole, školski kurikulum, utjecat će na strukturalne promjene u sustavu osnovnog obrazovanja svoje županije,  podići će kvalitetu rada i društvenog ugleda učitelja u okolini, unaprijedit će kvalitetu rukovođenja svojom školom, razvit će cjelovit sustav podrške darovitim učenicima, osigurat će optimalne uvjete rada zainteresiranim i motiviranim učenicima i ustrojit će  sustav osiguravanja kvalitete obrazovanja. Suvremene generacije učenika isto tako treba pripremiti za cjeloživotno učenje, što će uvelike olakšati iskustva iz drugih europskih država koje su već duže vrijeme suočene s takvim potrebama. Učenici će isto tako dobiti kvalitetne temelje za svoje buduće obrazovanje i plasman na tržište rada.  

 Rezultati natječaja


Poziv na natječaj za program Erasmus+ za 2017. g.

preskoči na navigaciju