preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

 

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK 2"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

 

Tradicijske igračke I.

Tradicijske igračke II.

Tradicijske igračke III.

 

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

____________________________

 

 

___________________

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 278795
Ovaj mjesec: 3016
Ovaj tjedan: 663
Danas: 35
POPIS UDŽBENIKA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

JELOVNIK

 

 

 

OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli – školska godina 2019./2020.

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli uz matičnu ima i četiri područne škole: Druškovec, Prišlin, Lupinjak i Brezno, koje su od matične škole udaljene 4 – 9 km. PŠ Taborsko je prestala s radom, budući da ni jedan učenik nije bio upisan u ovu područnu školu, a projekcije upisa ukazivale su da se djeca s nekadašnjeg upisnog područja Taborsko zbog demografskih, organizacijskih i prometnih razloga upisuju u matičnu školu.

Škola pokriva upisno područje Općine Hum na Sutli, koja je smještena 40 km2 u sjeverozapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije, uz samu granicu sa Republikom Slovenijom.

 

Školske godine 2019./2020. upisano je ukupno 344 učenika, 181 u razrednoj i 163 u predmetnoj nastavi, u ukupno 23 razredna odjela. U matičnoj školi su 4 odjela nižih razreda, 8 odjela viših razreda te jedan odjel produženog boravka. U područnim školama imamo ukupno 11 odjela od 1.-4. razreda. Ove godine smanjen je broj razrednih odjela u PŠ Druškovec, koji imaju jedna kombinirani razredni odjel 1. i 3. razreda te dva čista razreda, a u PŠ Brezno je povećanje s jednog na dva kombinirana razredna odjela. U PŠ Lupinjak su također dvije kombinacije, dok u PŠ Prišlin imamo 4 čista razredna odjela.

U školi je zaposleno ukupno 54 zaposlenika, od čega je 16 učitelja RN, 21 učitelj PN, 3 stručne suradnice (defektologinja, psihologinja, pedagoginja i knjižničarka), 13 zaposlenika radi na administrativno-tehničkim poslovima, te ravnateljica. Imamo 4 učitelja koji istovremeno rade na dvije ili čak tri škole.

 

Rad u aktivnosti Škole u proteklom razdoblju:

 

OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli školske godine 2005./2006. bila je jedna od 49 škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se eksperimentalno provodio HNOS, a 2007./2008. bili smo uključeni u program eksperimentalnog samovrednovanja rada škole. U školi kontinuirano nastojimo promicati istraživačku, izvanučioničku i terensku nastava, različite oblike i metode rada.

Od travnja 2005. godine imamo status Međunarodne eko-škole te kroz program eko-škole promičemo odgoj za okoliš i potičemo održiv razvoj u suglasju s prirodom.

Rad Učeničke zadruge „Glažuta“ doprinosi prepoznatljivosti naše škole. Naglasak je na razvijanju poduzetništva te praktičnom učeničkom radu, kao i na njegovanju tradicije i zavičajne prepoznatljivosti. Radi se na mnogobrojnim projektima, a zadnjih godina nadograđuju se sadržaji u projektu „Etno dizajn u keramici“, rad cvjećara, povrtlara, uzgajivača ljekovitog bilja te likovnih sekcija.

Godine 2013. škola je dobila glavnu nagradu i zlatnu povelju Hrvatske radio televizije na natječaju za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj.

Od 2010. do 2012. godine bili smo u COMENIUS projektu bilateralnog školskog partnerstva te smo na projektu „Sličnosti i razlike tradicionalnih kuhinja Hrvatskog zagorja (Hrvatska) i Regije Mazowieckie (Poljska)“ sudjelovali sa školom u Poljskoj.

Od 2013. do 2015. godine u suradnji s lokalnom zajednicom bili smo uključeni u projekt HEPCOM preko Zavoda za javno zdravstvo RH čiji cilj je izrada edukativnog sučelja te definiranje alata kao smjernica za prevenciju pretilosti djece u Europi.

Škola je na natječaju CARNeta 2015. godine odabrana kao jedna od 150 škola za sudjelovanje u pilot projektu e-Škole. Kroz taj projekt nastojimo podići razinu digitalne zrelosti naše škole, razvijati digitalne kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, razvijati digitalne sadržaje u nastavi, prilagoditi načine učenja i poučavanja novom informatiziranom okolišu. Učitelji sudjeluju na stručnim usavršavanjima i dodatnim edukacijama vezanim uz primjenu IKT u nastavi i radu.

Od ove 2019./2020. školske godine nastojimo raditi i prema smjernicama Cjelovite kurikularne reforme „Škola za život“, te se i na tom području učitelji dodatno educiraju i uvode promjene temeljem novih kurikuluma u 1., 5. i 7. razredu, ali i u ostalim obrazovnim područjima rada škole.

Učenici naše škole uključuju se u mnogobrojna natjecanja, susrete, smotre, natječaje. Posebne uspjehe i sudjelovanja na državnoj razini natjecanja do sad su ostvarili na području ekologije, biologije, kemije i fizike, pa se može reći da su u lokalnom okruženju i u srednjim školama koje upisuju prepoznatljivi po uspjesima u prirodoslovnom području.

Posljednjih godina intenzivno radimo na unaprjeđivanju rada s darovitim učenicima i to kroz 3 školska projekta i županijski projekt Lumen. Projekt „Mali centri izvrsnosti“ namijenjen je učenicima 1.-4. razreda, a realizira se kroz radionice za pojedina područja za koja su se opredijelile učiteljice u matičnoj i područnim školama. Projekt „Sat +“ namijenjen je učenicima predmetne nastave, a cilj je promicanje znanosti, razvijanje istraživačkog načina rada, te mentorskog rada s učenicima. U školi djeluje i grupa „Radoznalci“ s ciljem prepoznavanja jakih strana i osnaživanja učenika u pojedinim područjima.

Stalno stručno usavršavanje i osposobljavanje učitelja jedan je od prioriteta naše škole, te se stalno provode edukacije i na razini škole kroz predavanja, radionice, pedagoške dane, a učitelji se uključuju u sve oblike stručnog usavršavanja na županijskoj i državnoj razini.

Kao pogranična škola dodatno smo motivirani da se razvijamo i napredujemo u skladu sa europskim vrijednostima i smjernicama. Također nam je važno da kvalitetom svog rada izgradimo konkurentnost, prepoznatljivost i imidž škole u našem okruženju.

Trenutačno smo uključeni u dva Erasmus +K2 projekta: „Žene mijenjaju svijet“ „Zaboravljene igre – nezaboravljeno igranje“, koji se provoditi već drugu godinu, a uključuju mobilnost, odnosno razmjenu učenika. Tako u ovoj godini sklopu ovih projekata planiramo čak 4 mobilnosti učenika – u prvoj mobilnosti smo domaćini učenicima iz Italije i Španjolske u projektu „Žene mijenjaju svijet“ , a naši će učenici u sklopu projekta „Zaboravljene igre – nezaboravno igranje“ putovati u Češku, Slovačku i Sloveniju.

U tijeku je i drugi K1 Erasmus +projekt za učitelje „Inovativni poticaji u učionici 21. stoljeća“, nakon što su učitelji sudionici prvog projekta KA1 prenijeli izuzetno dobra iskustva s mobilnosti i edukacija koje su u sklopu projekta realizirali tijekom 2017./2018. školske godine.

Tijekom 2019./2020. školske godine u školi se provodi i projekt učeničkog poduzetništva i održivog razvoja – Akvaponički sustavi u školi, u suradnji sa Hrvatskim društvom za biološka istraživanja kroz  Švicarski projekt suradnje.

preskoči na navigaciju