preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

Eko-projektni dan "Zaštita voda"

TURIZAM OČIMA MLADIH

_________________

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 DAN DAROVITIH

_________________________

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

__________________________________

____________________________

 

ne bacajte plastične čepove.....

_____________________________

 

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 147123
Ovaj mjesec: 3958
Ovaj tjedan: 146
Danas: 146
2017./ 2018.

JELOVNIK

VELJAČA

2016./ 17.

KALENDAR RADA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

Hum na Sutli
ŠKOLA DANAS

U sastavu Osnovne škole Viktora Kovačića Hum na Sutli i dalje uz matičnu školu imamo i pet područnih škola: PŠ Druškovec, PŠ Prišlin, PŠ Brezno, PŠ Taborsko i PŠ Lupinjak. U 2016./2017. školskoj godini upisano je ukupno 333 učenika, te i ove godine imamo 16 odjela razredne nastave (172 učenika) i 8 odjela predmetne nastave (161 učenik), ukupno 24 razredna odjela. Škola ima 57 zaposlenih, od čega je 21 učitelj predmetne nastave, 17 učitelja razredne nastave, 3 stručne suradnice (defektologinja, psihologinja i knjižničarka) te 15 ostalih zaposlenika i ravnateljica. Imamo 6 učitelja koji istovremeno rade na dvije ili čak 3 škole.

Rad škole realizira se u ukupno 8 zgrada, budući da PŠ Druškovec i PŠ Prišlin školske kuhinje i blagovaonice imaju u odvojenim zgradama.

U PŠ Lupinjak nastava se odvija u 2 kombinirana razredna odjela, u PŠ Taborsko u jednoj dvorazrednoj kombinaciji (3. i 4. razred,) u PŠ Brezno u trorazrednom kombiniranom razrednom odjelu (1.3.i 4.razred), a u PŠ Prišlin i PŠ Druškovec imamo po 4 čista razredna odjela.

I ove 2016./2017. školske godine uspjeli smo organizirati produženi boravak za učenike nižih razreda matične škole, unatoč sve većim teškoćama u njegovu financiranju. U boravak je uključeno 19 učenika. Rad učitelja u produženom boravku u istom omjeru plaćaju Općina Hum na Sutli i roditelji.

Nastava se u svim školam odvija u jutarnjoj smjeni s početkom u 7:45, odnosno u 7:30 sati. Imamo 156 učenika putnika za koje je organiziran školski prijevoz. Zbog povećanja broja učenika u nižim razrednima matične škole, velik je problem sa organizacijom nastave u jednoj smjeni. Ove godine je radi osiguranja još jedne učionice za razrednu nastavu ukinuta kabinetska nastava iz geografije i povijesti. No, s obzirom na predviđen broj učenika, kao i na potrebu osiguranja prostora za uređenje e-učionice, od naredne godine će biti nužno nastavu organizirati i u međusmjeni.

 

Osnovna škola Viktora Kovačića 15. travnja 2005. godine dobila je status Međunarodne eko-škole. Kroz program eko-škole promiče se odgoj za okoliš i potiču aktivnosti za održiv razvoj u suglasju s prirodom. Školske godine 2005./2006. bili smo jedna od 49 škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se eksperimentalno provodio HNOS, a 2007./2008. bili smo uključeni u program eksperimentalnog samovrednovanja rada škole. I dalje se aktivno radi prema smjernicama hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda radi stjecanja upotrebljivog znanja i osposobljavanja za cjeloživotno učenje. Nastoji se razvijati istraživačka, izvanučionička i terenska nastava, različiti oblici i metode rada, suvremena nastavna sredstva i pomagala, a u skladu s mogućnostima nastoji se obnavljati oprema škole i opremati školski kabineti.

Na natječaju hrvatske radio televizije, a u sklopu emisije „Slušaj kako zemlja diše!“ naša je škola 2013. godine osvojila 1. mjesto za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske te Zlatnu plaketu HRT-a za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj.

Rad Učeničke zadruge „Glažuta“ doprinosi prepoznatljivosti naše škole. Naglasak je na praktičnom učeničkom radu, kao i na njegovanju tradicije i zavičajne prepoznatljivosti . Rade na mnogobrojnim projektima, a zadnjih godina nadograđuju se sadržaji u projektu „Dizajn u etno kulturi hrvatskog zagorja“. Osim likovne grupe i keramičara, u rad zadruge uključeni su i cvjećari, povrtlari, uzgajivači ljekovitog bilja,te mali zadrugari i likovnjaci područnih škola.

Od 2011. godine škola je uključena i u GLOBE program, te je u školskom vrtu postavljena meteorološka stanica, a potrebno je nabaviti i drugu opremu i instrumenata za potrebna mjerenja.

Nakon uvođenja zdravstvenog odgoja, uvodimo i sadržaje iz programa građanskog odgoja i obrazovanja, kroz realizaciju međupredmetnih i integriranih sadržaja.

 

U cilju uvođenja promjena i unaprjeđivanja rada, razvoja vještina i kompetencija učenika, kontinuirano provodimo različite projekte u koje uključujemo učenike i učitelje. Provode se interni projekti na razini škole, projekti na razini lokalne zajednice, na razini države, a sudjelujemo i u nekim međunarodnim projektima:

Projekti vezani uz tradicijska jela i običaje ( „Od autohtonog sjemena do zdrave hrane“ , vezan uz rad u školskim vrtovima)

Eko projekti (Zelena korak,Staklo naš prijatelj, Zdrava prehrana – Šema školskog voća, akcija uređenja školskog okoliša „Naše smeće na obale neće“)
 Međunarodni projekt „Vodeni agent“
Projekti učeničke zadruge „Glažuta“ – Etno motiv u izradi autohtonog humskog suvenira
Projekti stručne službe („Učimo kako učiti“, „Ja za moju knjigu“…)
 Projekti vezani uz preventivne programe „Afirmacijom pozitivnih vrijednosti protiv nasilja“, projekti Vijeće učenika, „Zdrav za 5“
Projekti u sklopu razvojnog plana škole (Pedagoški dani i edukacije učitelja),
 Rad s darovitima: projekti „Sat plus“ i „Mali centri izvrsnosti“, „Radoznalci“
Projekt za djecu s TUR- osiguranje pomoćnika u nastavi: BALTAZAR 3 (preko KZŽ)i Moj pomoćnik – moja podrška u obrazovanju (preko Udruge distrofičara)
Projekti koji se provode u razrednoj nastavi (Glagoljam, Dan zdrave hrane, Memento prijateljstva, Razglednice putuju, 100. Dan škole, Večer matematike, Klokan)

 

Škola je u natječaju CARNeta 2015. godine odabrana kao jedna od 150 škola za sudjelovanje u pilot projektu e-Škole. Ciljevi  tog projekta su uspostaviti sustav kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola, razvijati digitalne kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, razvijati digitalne sadržaje u nastavi, prilagoditi načine učenja i poučavanja novom informatiziranom okolišu s ciljem uporabe suvremenih metoda i alata u nastavi, kao i omogućiti lakše praćenje napredovanja učenika (e-dnevnici), opremiti školu IKT opremom, provesti potrebne infrastrukturne radove vezane za pristup Internetu, razvijati usluge za transparentno poslovanje škole i kvalitetno upravljanje nastavnim procesom.

 Planirano je uvođenje IKT u sve segmente rada škole, opremanje škole potrebnom infrastrukturom i informatičkom opremom, uvođenjem e-Dnevnika, korištenje digitalnih sadržaja u nastavi, sudjelovanje u različitim istraživanjima i dodatne edukacije i stručna usavršavanja učitelja.

 

Tijekom 2016. godine, u  suradnji sa REGEOM, a u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., izrađena kompletna projektno-tehničku dokumentacija na razini glavnog projekta koja će detaljno opisati mjere energetske učinkovitosti i njihovu provedbu na zgradi matične škole u Humu na Sutli, u cilju postizanja maksimalnih energetskih ušteda. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Važno je napomenuti da Općina Hum na Sutli i dalje sufinancira mnoge projekte i programe iznad pedagoškog standarda – školu u prirodi, maturalni izlet i ostale izlete učenika, terensku i izvanučioničku nastavu, produženi boravak, prijevoz učenika temeljem pedagoškog standarda, natjecanja učenika. Općina također ulaže u održavanje školskih zgrada, a sufinancira i prehranu za 45 učenika. Od ove godine škola je uključena i u projekt „Zalogaječek“, koji se provodi u suradnji sa razvojnom agencijom ZARA, a koji se također odnosi na sufinanciranje prehrane učenika lošeg socijalnog statusa.

 

I ove godine naši će se učenici uključiti na mnogobrojna natjecanja, na natječaje literarnog, likovnog i glazbenog stvaralaštva, na tradicionalne smotre i manifestacije, na športska natjecanja. Svakako da i ovaj put očekujemo dobre rezultate i individualno kod učenika i na razini čitave škole.

Ravnateljica: Biserka Špiljak, prof.

 

preskoči na navigaciju