preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

 

 

______________________________

Eko-projektni dan "Zaštita voda"

TURIZAM OČIMA MLADIH

 

_________________

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK 2"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 DAN DAROVITIH

_________________________

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

__________________________________

____________________________

 

ne bacajte plastične čepove.....

_____________________________

 

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 188505
Ovaj mjesec: 2190
Ovaj tjedan: 155
Danas: 155
JELOVNIK

JELOVNIK

LISTOPAD 2018.

 

 

 

 

POPIS UDŽBENIKA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

2017./ 2018.

 

 

 

 

 

 

Hum na Sutli
ŠKOLA DANAS

 

OSNOVNA ŠKOLA VIKTORA KOVAČIĆA HUM NA SUTLI 2017./2018. ŠKOLSKE GODINE

U sastavu Osnovne škole Viktora Kovačića Hum na Sutli i dalje uz matičnu školu imamo i pet područnih škola: PŠ Druškovec, PŠ Prišlin, PŠ Brezno, PŠ Taborsko i PŠ Lupinjak. U 2017./2018. školskoj godini upisano je ukupno 342 učenika, te i ove godine imamo 16 odjela razredne nastave (184 učenika) i 8 odjela predmetne nastave (158 učenika), ukupno 24 razredna odjela. Škola ima 57 zaposlenih, od čega je 21 učitelj predmetne nastave, 17 učitelja razredne nastave, 3 stručne suradnice (defektologinja, psihologinja i knjižničarka) te 15 ostalih zaposlenika i ravnateljica. Imamo 6 učitelja koji istovremeno rade na dvije ili čak 3 škole.

Rad škole realizira se u ukupno 8 zgrada, budući da PŠ Druškovec i PŠ Prišlin školske kuhinje i blagovaonice imaju u odvojenim zgradama.

U PŠ Lupinjak nastava se odvija u 2 kombinirana razredna odjela, u PŠ Taborsko u jednoj čistom razrednom odjelu (4. razred,) u PŠ Brezno u trorazrednom kombiniranom razrednom odjelu (1.2. i 4. razred), a u PŠ Prišlin i PŠ Druškovec imamo po 4 čista razredna odjela.

Nastava je u svim školama organizirana u jutarnjoj smjeni, s početkom u 7:30 ili 7:45 uz iznimku 4. razreda matične škole, koji je zbog povećanog broja učenika u nižim razredima i nedostatka prostora radi u međusmjeni (11:25 – 15:40).

Za učenike 1. – 3. razreda matične škole organiziran je produženi boravak, unatoč sve većim teškoćama u njegovu financiranju. U boravak je uključeno 19 učenika. Rad učitelja u produženom boravku u istom omjeru plaćaju Općina Hum na Sutli i roditelji.

Imamo 159 učenika putnika za koje je organiziran školski prijevoz.

Osnovna škola Viktora Kovačića 15. travnja 2005. godine dobila je status Međunarodne eko-škole. Kroz program eko-škole promiče se odgoj za okoliš i potiču aktivnosti za održiv razvoj u suglasju s prirodom. Školske godine 2005./2006. bili smo jedna od 49 škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se eksperimentalno provodio HNOS, a 2007./2008. bili smo uključeni u program eksperimentalnog samovrednovanja rada škole. I dalje se aktivno radi prema smjernicama hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda radi stjecanja upotrebljivog znanja i osposobljavanja za cjeloživotno učenje. Nastoji se razvijati istraživačka, izvanučionička i terenska nastava, različiti oblici i metode rada, suvremena nastavna sredstva i pomagala, a u skladu s mogućnostima nastoji se obnavljati oprema škole i opremati školski kabineti.

Na natječaju hrvatske radio televizije, a u sklopu emisije „Slušaj kako zemlja diše“ naša je škola 2013. godine osvojila 1. mjesto za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske te Zlatnu plaketu HRT-a za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj.

Rad Učeničke zadruge „Glažuta“ doprinosi prepoznatljivosti naše škole. Naglasak je na praktičnom učeničkom radu, kao i na njegovanju tradicije i zavičajne prepoznatljivosti . Rade na mnogobrojnim projektima, a zadnjih godina nadograđuju se sadržaji u projektu „Dizajn u etno kulturi hrvatskog zagorja“. Osim likovne grupe i keramičara, u rad zadruge uključeni su i cvjećari, povrtlari, uzgajivači ljekovitog bilja, te mali zadrugari i likovnjaci područnih škola.

Od 2011. godine škola je uključena i u GLOBE program, te je u školskom vrtu postavljena meteorološka stanica, a potrebno je nabaviti i drugu opremu i instrumenata za potrebna mjerenja.

Nakon uvođenja zdravstvenog odgoja, uvodimo i sadržaje iz programa građanskog odgoja i obrazovanja, kroz realizaciju međupredmetnih i integriranih sadržaja.

U cilju uvođenja promjena i unaprjeđivanja rada, razvoja vještina i kompetencija učenika, kontinuirano provodimo različite projekte u koje uključujemo učenike i učitelje. Provode se interni projekti na razini škole, projekti na razini lokalne zajednice, na razini države, a sudjelujemo i u nekim međunarodnim projektima:

  • Projekti vezani uz tradicijska jela i običaje ( „Od autohtonog sjemena do zdrave hrane“ , vezan uz rad u školskim vrtovima)
  • Eko projekti (Zelena korak, Staklo naš prijatelj, Zdrava prehrana – Šema školskog voća, akcija uređenja školskog okoliša „Naše smeće na obale neće“), Međunarodni projekt „Vodeni agent“
  • Projekti učeničke zadruge „Glažuta“ – Etno motiv u izradi autohtonog humskog suvenira
  • Projekti stručne službe i školske knjižnice
  • Projekti vezani uz preventivne programe „Afirmacijom pozitivnih vrijednosti protiv nasilja“, projekti Vijeće učenika, „Zdrav za 5“ Projekti u sklopu razvojnog plana škole (Pedagoški dani i edukacije učitelja)
  • Rad s darovitima: projekti „Sat plus“ i „Mali centri izvrsnosti“, „Radoznalci“
  • Projekt za djecu s TUR- osiguranje pomoćnika u nastavi: BALTAZAR 4 (preko KZŽ) i Moj pomoćnik – moja podrška u obrazovanju (preko Udruge distrofičara)
  • Projekti koji se provode u razrednoj nastavi u sklopu E-Twinninga (Glagoljam, Memento prijateljstva, Razglednice putuju, 100. Dan škole), Večer matematike, Klokan, Dan zdrave hrane i ostali projekti prema Školskom kurikulumu

Škola je u natječaju CARNeta 2015. godine odabrana kao jedna od 150 škola za sudjelovanje u pilot projektu e-Škole. Ciljevi tog projekta su uspostaviti sustav kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola, razvijati digitalne kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, razvijati digitalne sadržaje u nastavi, prilagoditi načine učenja i poučavanja novom informatiziranom okolišu s ciljem uporabe suvremenih metoda i alata u nastavi, kao i omogućiti lakše praćenje napredovanja učenika (e-dnevnici), opremiti školu IKT opremom, provesti potrebne infrastrukturne radove vezane za pristup Internetu, razvijati usluge za transparentno poslovanje škole i kvalitetno upravljanje nastavnim procesom.

U  ljeto 2017. godine izrađena je bežićna mreža u matičnoj školi (CARN-et) te osiguran pristup internetu u svim područnim školama (KZŽ i Općina), početkom školske godine očekuje se opremanje škole i potrebnom informatičkom opremom, uvođenje e-Dnevnika, a slijede i dodatne edukacije i stručna usavršavanja učitelja, korištenje digitalnih sadržaja u nastavi, sudjelovanje u različitim istraživanjima, te samoevaluacija i vanjska evaluacija provedbe projekta početkom 2018. godine.

Tijekom 2016. godine, u suradnji sa REGEOM, a u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., KZŽ je dala izraditi kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju te se očekuje raspisivanje natječaja i izvođenje radova tijekom 2018. godine. Projekt se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Općina Hum na Sutli i dalje sufinancira mnoge projekte i programe iznad pedagoškog standarda – školu u prirodi, maturalni izlet i ostale izlete učenika, terensku i izvanučioničku nastavu, produženi boravak, prijevoz učenika temeljem pedagoškog standarda, natjecanja učenika. Općina također ulaže u održavanje školskih zgrada, a sufinancira i prehranu za 25 učenika. Od ove godine škola je uključena i u projekt „Zalogaječek“, koji se provodi u suradnji sa razvojnom agencijom ZARA, a koji se također odnosi na sufinanciranje prehrane učenika lošeg socijalnog statusa.

I ove godine naši će se učenici uključiti na mnogobrojna natjecanja, na natječaje literarnog, likovnog i glazbenog stvaralaštva, na tradicionalne smotre i manifestacije, na športska natjecanja. Svakako da i ovaj put očekujemo dobre rezultate i individualno kod učenika i na razini čitave škole.

Ravnateljica: Biserka Špiljak, prof.

 

 

preskoči na navigaciju