preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

 

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK 2"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

 

Tradicijske igračke I.

Tradicijske igračke II.

Tradicijske igračke III.

 

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

____________________________

 

 

___________________

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 278811
Ovaj mjesec: 3032
Ovaj tjedan: 679
Danas: 51
POPIS UDŽBENIKA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

JELOVNIK

 

 

 

 

MOBILNOST U HUMU NA SUTLI, HRVATSKA

14.-18.10.2019.

Od 14. do 18.10. u školi smo ugostili učenike iz Španjolske i Italije u sklopu Erasmus + projekta Žene mijenjaju svijet.

Našim gostima predstavili smo život Marije Jurić Zagorke te ih upoznali s našim krajem. U našem kraju posjetili smo dvorce Veliki Tabor i Trakošćan te Muzej krapisnkog neandrtalca. Pri posjetu gradu Zagrebu ugostili su nas u Kući Europe, posjetili smo Memorijalni stan Marje Jurić Zagorke te razgledali sam Zagreb. U našem mjestu ugostio nas je općinski načelnik te tvornica Vetropack Straža. U školi smo sudjelovali u raznim radionicama: bojanje i ukrašavanje vlastite kravate, escape room na temu Marije Jurić Zagorke te istraživanje mladih aktivista i aktivistica. Isto tako, ugostili smo Maju Sever i Moniku Herceg, koje su govorile o poziciji žena u novinarstvu te u znanosti. 
Kroz čitav tjedan stekli nova prijateljstva te učvrstili dosadašnja, upoznali se sa drugačijim običajima te, najvažnije, zabavili. 

 

U mobilnosti je sudjelovalo po 12 učenika iz Španjolske i Italije te 23 učenika domaćina.
Zahvaljujemo roditeljima koji su primili učenike u svoje domove i tako omogućili realizaciju projekta.

 

MOBILNOST U TERRASINI, ITALIJA 

1.4.2019. - 6.4.2019. 

U Italiji smo proveli 6 dana, letjeli avionom i isprobali talijansku pizzu. U Terrasiniju smo ostavili svoju lutku, no donijeli smo novu sa sobom.

 

Na mobilnosti nam je bilo predivno. Stekli smo nova prijateljstva i ljubavi. Željno iščekujemo 10. mjesec, kada ćemo mi biti domaćini i primiti talijanske i španjolske učenike. Iako je ovo bila naša prva mobilnost, sigurno nije posljednja! Nadamo se da smo prezentacijom naše mobilnosti u školi i na Vijeću roditelja potaknuli i ostale učenike i roditelje na uključivanje u Erasmus + programe. smiley

  

Dašak atmosfere pogledajte u kratkom videu, a ostale fotografije možete pogledati u galeriji slika.

 

 

 

Prilikom razgledavanja turističkih mjesta Sicilije neizmjerno su nam puno značile Vetropack šilterice. Uz njihovu pomoć, pronašli smo jedan drugoga u svakoj gužvi. Dolazak u obitelji domaćina bio nam je lakši uz prigodne poklone koje smo dobili od Krapinsko - zagorske županije, Turističke zajednice Krapina i Općine Hum na Sutli.
Ovom prilikom zahvaljujemo svim donatorima.  Učinili su naše putovanje jednostavnijim i boljim.

 

 

DAN ŽENA 

Povodom Dana žena učenici 7. i 8. razreda su na satovima hrvatskog jezika pisali politički govor o ravnopravnosi žena i muškaraca. Odabrani su najbolji govori i predstavljeni ostalim učenicima škole. 

 

 

 

 

 

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MIRA 

 

 

Na satovima stranih jezika učenici viših razreda su uz pomoć učiteljica preveli pjesmu "Prayer of the Mothers" na hrvatski jezik. Pjesma poziva na mir, a nastala je na Bliskom Istoku – na području Izraela i Palestine. Učitelj glazbene kuture je s četvrtim razredom matične škole uvježbao pjesmu te koja će biti predstavljena svim učenicima na školskim priredbama. 
U razrednoj nastavi Dan mira obilježen je radionici vođene fantazije  (moje mirno mjesto) i vježbama mindfulensa te izradom stripa na temu priče "I ja ću biti kolibrić". 

 

 

 

GLAVNI LIK PROJEKTA, LUTKA NOVINARKA KOJA ISTRAŽUJE POZNATE ŽENE

 

Naš glavni lik, lutka novinarka je izrađena te je zablistala u punom sjaju. Učenice koje su osmislile njen izgled ponosno su se fotografirale s njom.

Novinarka nestrpljivo čeka svoju iduću reportažu, no prije odlaska na put još mora dobiti ime. 😊

Zahvaljujemo gospođi Silvi Miklaužić i njenoj kćeri Maji na izradi lutke novinarke.

Fotografije pogledajete u galeriji. 

 

 

 

 

 

 

 

Borba za ravnopravnost i pravo glasa žena

 

MARIJA JURIĆ ZAGORKA

 

IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ

 

 

 

PROJEKTNI DAN ERASMUS + PROJEKTI

U srijedu 12.12. u školi je održan projektni dan na kojem su naši učenici obrađivali teme iz školskih Erasmus + projekata.

Tako su 4. razredi sa svojim učiteljicama (Martina Škrinjar, Jelena Horvat Petanjko, Đurđa Turner i Dunja Špoljar) te 5.a, 6.a, 7.a i 8.a obrađivali teme iz projekta Žene mijenjaju svijet.

4. razredi istražili su uvriježena mišljenja (stereotipe) o ponašanju, odijevanju i zadacima primjerenima za djevojčice ili za dječake. Okušali su se u poslovima i igrama koje se smatraju uobičajenima za pripadnike suprotnog spola i roda te raspravili o ograničavajućim posljedicama ovakvih stereotipa.

5.a istraživao je život naše novinarke i književnice Marije Jurić Zagorke. Sa svojim novinarima vratili su se u prošlost i snimili intervju upravo s Marijom. Istražili su zanimljivosti iz njenog života te njenih književnih djela. Radionicu su vodili Valentina Rebernjak, Robert Borovečki i Valentina Buben.

6.a se usmjerio na život i dijela Ivane Brlić Mažuranić uz vodstvo Ivane Novak, Nataše Salamon Rebić i Marije Rebić. Uz istraživanje i izradu plakata o Ivaninom životu te pripovijetkama Priče iz davnina, snimili su i kratku video biografiju metodom stop animacije.

7.a analizirao je anketu provedenu na učenicima viših razreda o podjeli poslova u njihovim obiteljima. Anketa je pokazala da je podjela poslova i donošenje odluka u našim obiteljima uglavnom podijeljeno u skladu s uvriježenim mišljenjima o „ženskim/muškim“ poslovima. Radionicu je vodila učiteljica Vesna Kunštek.

8.a istražio je povijest pokreta za izjednačavanjem prava žena i muškaraca u svijetu i u Hrvatskoj uz učiteljicu Petru Kunštek. Na kraju radionice raspravljali su postojećim vrijednostima i (ne)ravnopravnosti danas uz Andreu Rebić.

 

OSMIŠLJEN GLAVNI LIK PROJEKTA 

U proteklih mjesec dana u školi smo provodili natječaj za izbor glavnog lika projekta Žene mijenjaju svijet.
Glavni lik je novinarka koju ćemo prema crtežima učenika izraditi u lutku te koja će nam donositi razne zanimljivosti o ženama iz Hrvatske i svijeta.

Na sam natječaj uključilo se 50 učenika od 2. do 6. razreda naše škole. Ovom prilikom pohvaljujemo sve učenike za uloženi trud i kreativne ideje pri osmišljavanju naše novinarke, odnosno novinara.

Glasovima učenika odabrali smo 5 radova čiji su autori sudjelovali u zajedničkom osmišljavanju lutke.
Danas tijekom nastave, učenice Klara Kampuš, Ema Završki, Lorena Jančin, Lucija Pavić, Magdalena Rebić, Ella Vešligaj i Ema Mikša suradničkim radom osmislile su izgled naše lutke novinarke. Pri izradi lutke ukomponirale su ideje koje su predložile u izvornim radovima te dodale motive iz Italije i Španjolske, točnije iz Sicilije i Kanarskih otoka.

U iščekivanju završnog produkta, pogledajte kako će izgledati naša lutka te kako je bilo na radionici.

 

 

Hodogram projekta možete pronaći u dokumentu u prilogu. 

Priloženi dokumenti:
Hodogram .pdf

preskoči na navigaciju