preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

Login

ured@os-vkovacica-humnasutli.skole.hr

RADNO VRIJEME

KONTAKTI

_______________________

E-DNEVNIK UPUTE ZA RODITELJE

__________________________

 

PROJEKT BALTAZAR

PROJEKT "ZALOGAJČEK 2"

___________________

 

Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli

________________________

 

JAVNI POZIV ZA PONUDE

__________________________

LIKOVNA KULTURA

 

Tradicijske igračke I.

Tradicijske igračke II.

Tradicijske igračke III.

 

ETNO ELEMENTI
U DRUŠTVENIM IGRAMA

________________________

PODUZETNIŠTVO U PODRUČJU LIKOVNE KULTURE

____________________

KATALOG I CIJENE PROIZVODA
2015./16.

________

OPIS RADA- UZ GLAŽUTA

Babica i Dedek v keramiki

Keramičari-fotogalerija

_____________________

ISTRAŽIVAČKI RAD

TRADICIJSKA JELA
HUMSKO-SUTLANSKOG KRAJA
____________________

JEDINSTVENI  ZAGORSKI   STOL  u tehnici terakote

_______________________

DIZAJN U ETNO KULTURI HRVATSKOG ZAGORJA

ETNO  DIZAJN  U  KERAMICI

____________________________

 

 

___________________

BESPLATNO RJEŠAVANJE ZADATAKA IZ MATEMATIKE

O Š Viktora Kovačića

Comenius Hrvatsko-Poljski

PRAZNOGLAVICA

 

LIKOVNA SKUPINA

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 6. 2015.

Ukupno: 278811
Ovaj mjesec: 3032
Ovaj tjedan: 679
Danas: 51
POPIS UDŽBENIKA

 

UDŽBENICI

1.r. 5.r.
2.r. 6.r.
3.r. 7.r.
4.r. 8.r.

 

JELOVNIK

 

 

 

 

SLIKA PŠ BREZNO

 

   Područna škola Brezno najmlađa je od svih područnih škola koje su smještene na području naše općine i otvorena je kao peta nakon Taborskog, Lupinjaka, Druškovca i Prišlina. Gradnja montažne školske zgrade sa dvije učionice, zbornicom, hodnikom - garderobom, sanitarnim čvorom i stanom za učitelje počela je u rano proljeće 1968 godine. Uz veliku pomoć mještana gradnja je završena u kratkom roku te iste godine za samo nešto više od tri mjeseca, pa su tako učenici nižih razreda iz sela Brezno Gornje, Brezno Donje, Brezno Gora i dio Poredja u novu školsku godinu 1968./1969. krenuli u bližu, novosagrađenu i moderno opremljenu područnu školu Brezno. 

   Nastava se tada kao i danas odvijala u dvije učionice i u dva kombinirana razreda, najčešće kombinacije bile su prvi i drugi razred te treći i četvrti razred zajedno. Te prve godine školu u Breznom pohađalo je ukupno 68 učenika u dvije kombinacije, a samo u prvom razredu bilo je čak dvadesetak učenika. Tijekom svih kasnijih, a posebice zadnjih dvadesetak godina iz raznih je razloga došlo do velikog smanjenja broja učenika, tako da je sa početnih 68 učenika u školskoj godini 1968./1969. broj učenika pao na svega 10 upisanih u školskoj godini 2011./2012.

   Kako je u sklopu škole bio i školski stan prvi učitelji bili su bračni parovi koji su tu dolazili iz raznih sredina bivše Jugoslavije. Prvi učitelji bili su bračni par Majcen, Vjekoslav i Persida. Gospodin Vjekoslav Majcen zalagao se da se u školu i taj zaseok dovede pitka voda, taj naum uspio je ostvariti 1971. godine, ali je odmah potom dobio premještaj u Zagreb, dok mu je žena Persida ostala u Breznom do 1973. godine. Nakon obitelji Majcen u školi se zapošljava bračni par Crnokrak, Dane i Vera koji ostaju do 1976.godine i bračni par Ričko, Mladen i Marija koji u Breznom rade od 1976. pa do 1979. godine. Posljednji par koji je podučavao djecu u područnoj školi Brezno bio je bračni par Rankić, Duško i Radenka, oni su  u Breznom ostali najduže, sve do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća i početka ratnih zbivanja na prostoru bivše države. Nakon njih izmijenile su se mnoge učiteljice, Nives Mrkus, Darinka Topolovec, Sanja Šlogar, Zrinka Arbanas, Vesna Krklec, Mirjana Očko, Vlatka Horvat, Esmeralda Subašić, Jelena Horvat, Biserka Lipnjak, Romina Kušer, Ivana Gumbas, Ana Novak pa sve do današnjih Jasminke Podhraški i Suzane Zdolc.

   Kada više nije bilo potrebe za školskim stanom, on je pretvoren u školsku kuhinju i blagovaonicu, pa tako djeca od 1997. godine više ne trebaju nositi hranu od kuće.

   Usprkos velikom padu broja učenika uz veliki trud i zalaganje učiteljica, nastava se svih godina odvija na visokoj razini, pa tako učenici postižu zavidne rezultate u svom školovanju. Područna škola Brezno posebno je poznata po brojnim i kvalitetnim priredbama. 

 

preskoči na navigaciju